hi-tea time!

Assalamualaikum semua!



Jumaat lepas bersamaan 9 Disember, kelas aku ade buat hi-tea (minum petang) kat Royal Bintang. Majlis tu kecil2an je. Ye la, satu kelas je kan? Pelajar kelas aku pun bukannye ramai. Ade dlm 15 orang je. Sikit kan? Memang la sikit. Maybe sbb kelas aku tu aliran teknikal, so tak ramai la yg merelakan diri utk msuk ke aliran tu kecuali aku yg berani ambil risiko dgn membenamkan diri dlm aliran tu, hahaha..

So, nak cite la sikit ni. Ptg tu dlm pukul 3 aku da ade dekat cafe hotel tu. Tunggu cikgu2 yg ajar kelas aku dtg. Ade la yg datang tapi tak ramai almaklumlah minggu tu kan minggu exam, Maybe cikgu2 ni ade yg tak dpt dtg disbbkan sibuk. Tapi, tak kesa la sbb mereka tak dpt hadirkan diri ke majlis tu. Ade sbb kan?

Aku tak nak la cite pnjang2 psal hi-tea ni. Sbb aku nak simpan cite utk aku update kan dgn gmbr2 hi-tea tu sekali okay?

p/s: For next entri aku cuba utk msukkn gmbr2 tu utk korg tgk okay? :)

ya, akhirnya! bebas SPM! hehe :)


Assalamualaikum..

Pagi tadi, tepat pkul 10.30 pagi, secara rasminya aku da hbis paper SPM. Seronoknye bkn main lagi. Maklumlah, bebas daripada SPM, yeah! Tu diaaa.. Tapi! Ade gak sedihnye sbb da hbis sekolah. Waaa! Sedih gler nk berpisah dgn kwn2. Da 2tahun brda dlm satu klas buat hbungan kitorg mcm adik bradik.. :'(

Bercakap tentang gmbr kat atas ni pulak ape yg aku nakkan, hehe. Nak pegi melancong. Macam la dpt sbb da busy warm up utk mula krja. Tapi tak pe! Sblum mula kan tugas, berseronok la dulu kan? Baru la tak trbayang2 kat fkiran..

Plan sempena hbis exam ni blum lgi di aturkan. Tak tau nk buat ape. Maybe beli Breaking Dawn or Vampire Diaries baca kat uma kut, hihihi. Tak mungkin la! Da ade kerja mane bleh ade mse nk buat benda2 tu. Nak baca pun tunggu la malam hari, hehehehe..

p/s: Aku sebenarnye da tak tau nak ckp ape lagi. Tangan je rasa nk menaip. Taip je ape yg patut kn? heheheh :)


tunang plus football match

SALAM SEMUA! :)
Ha! apa ni ek?


Jeng3! Hahaha! Opss! Bila tgk picture ni, jangan fkir yg bukan2 ye? Sbnrnye ni brg2 hantaran saudara aku. Smlm dia melangsungkan pertunangan dia dgn pilihan hati dia. Orang Johor. Huhuhu! Jauh aku berjalan smlm. Dari Seremban ke Johor (jauh ke?). Penat jugak la tapi ape yg best aku dpt tgk proses pertunangan tu secara live! Hehehe :)

Korg msti ingt aku tak prnah tgk org brtunang kn? Sbnrnye prnah... but! Tu smua mse aku budak2 lgi. Mane la tau benda2 ni smua. Skrg aku da faham mcm mne proses prtunangan ni dilakukan..

Cakap pasal tema pulak, kalau korg nk tau, hantaran yg warna pink hantaran drpd pihak lelaki kpd pihak perempuan dan yg warna kelabu pulak hantaran pihak perempuan kpd pihak lelaki..

Nak tau aku berada di pihak mane?


Aku berada di pihak yg memberi hantaran berwarna pink! Hehehe :)


Balik dari Johor singgah la kejap dkt Melaka. Jalan2 la kan ape boleh buat lgi. Lalu Jonker Walk lalu lintas msih lgi dpt dikawal tapi bila da masuk kat area2 Dataran Pahlawan, jam! Huhuhu. Bertambah2 penat aku. Balik pulak malam. Nasib baik sempat tgk match Negeri Sembilan vs Terengganu. Berbaloi jugak la penat2 balik dari Johor mengadap tv tgk bola sbb...

Negeri Sembilan menang! :D

Hilang penat jalan jauh tu. Suko den mlm tadi. Leno den tido ha! (btul ke aku ckp ni? maklumlah aku bkn reti sngt ckp negeri ni. kalau salah jangan mrah ye? hehe.. )

p/s: Keluar jalan2 smlm lupa kejap kerja sekolah yg menimbun2 dkt rumah tu.. :)


tik-tok tik-tok..

SALAM HARI SABTU!

Da lama rsenye tak update entri. Rindu pulak kat blog ni. Almaklumlah, sibuk menguruskan persiapan utk pergi bertempur di medan exam, hahaha! Jadual sungguh padat tpi still lgi ada masa nk mengupdate blog, huhuhu!

Kekusutan di minda pun sering la brlaku lagi2 detik utk pergi bertempur tu da smkin hampir. Mcm2 bnda nk cover. Setakat ni alhamdulillah, ada beberapa subjek yg da cover. Tinggal subjek yg agak tough la dok pening nak cover.

Haih, mudah2an aku dpt buat yg terbaik la mse exam sebenar nnti. Doakan aku ye? :)

kegembiraan, kesakitan, bla bla bla.. :)

Aku teringat saat2 manis aku dgn dak2 klas aku. Teringat mse aku sdih, dorg yg bnyk menghiburkan aku. Mmg terharu hbis! Tgk2 gelagat dorg yg spontan tu buat aku gembira. Sdikit sbnyk terubat hati aku yg tgah trluka ni, hahaha! Terluka?? Susah nk ckp sbb aku ni mcm tak de prsaan sikit. Hihihi. So...

TRIBUTE TO MY LOVELY FRIENDS

Nur Afiqah

Izzatul Zana

Nor Fazilah

Siti Nursyafiqah

Muhammad Syafiq

Muhamad Ikmal Hafiz

Mohammad Rosli

Dinesh

Jason Ariel

Abdul Harith

Muhammad Aminur Rashid

Alif Haiqal

Mohammad Faizul

Parthiban

So, disebabkan tak ramai, aku anggap la dak2 klas aku ni sbg family kedua aku. Ape2 pndapat, aku kongsi dgn dorg smua dan stu2 pendapat dorg aku cuba prtimbangkan dlm buat kputusan. Tapi ape2 pun, aku nk ckp yg "aku syg gila2 kat korg!". Aku sanggup hilang bf berkali2 drpd aku hilang buddies sebaik korg, se'sporting' korg, se'caring' korg and mcm2 lagi la. Kata2 ni aku ulang balik setelah aku ckp bnda yg sama dkt slh sorg bestfriends aku. Klau dia terbaca entri aku msti di sengih punye lah! Huhuhu. Jadi, ape yg aku harapkn korg akn terus brhubung dgn aku walaupun kita da hbis bljar nnti okay :)

alhamdulillah :)

SALAM AHAD SEMUA! :)

Kali ni aku boleh menarik nafas lega, ahhhh! Sbbnye paper trial aku da hbis. Tapi! Belum habis lagi. The real one msih lagi belum tamat. So, aku kena lebih berusaha keras. Sekarang kedudukan msih lagi belum stabil. Mahu naik pecah otak aku ni!

Tapi yg bestnye, usaha keras aku membuahkan hasil sbb ape yg aku korbankan aku dpt balik. Yeah! Mmg syok! Da rasa la nikmat belajar betul2 tu, heheh!

p/s: Kau ni sbnrnye ade sakit 'M' tu dila. Cuba kau rawat sakit 'M' tu. Sure, keputusan nye TERBAIKKK! :)

raya?

SALAM ADILFITRI SEMUA! :)

Raya kali ni boring giler bagi aku. Sbb nye aku sbuk terfikirkan paper trial aku yg tak hbis2 tu. Argh! sedihnye. Tapi nk buat mcm mana, bnda ni skali seumur hidup kn so aku kena lupakan kegembiraan beraya tu lah.

Cikgu aku bagi banyak latihan sebelum paper terakhir aku utk trial ni. Tapi, drpd bnyk set yg cikgu aku bagi aku cuma usik 2 soalan je. Tu pun aku da risau semacam sbb paper tu hari Selasa ni je! (sory ye cikgu lela, hehehe! )

Nasib baik paper aku hari Selasa. Masih sempat lagi nk berusaha utk study paper utk hari Selasa tu. Hati rse nk blajar tapi tak tau mcm mne nak mulakan ni, sedih2..

p/s: lain kali raya tu ingat2 la sikit yg trial kau tu belum hbis lagi dila. Kau bkn student pure science yg papernye da hbis sblum raya tu.. :)


mana engineer ibu?

SALAM SABTU SEMUA! :)

Entri kali ni aku rasa lucu sikit tapi dlm bulan2 puasa ni elok aku sbut "AMINNN...." bila mak aku panggil aku mcm tu kan? Mudah2an makbul doa tu aku dpt jadi engineer, hehehe!

Mana tak nye mak aku panggil aku engineer. Dua kali dlm bulan puasa ni mak aku dgn makcik aku dptkan khidmat nasihat aku utk decorate uma. Terasa mcm jdi Eric Leong gitu, hahaha! Tapi aku rasa best sngt sbb kbnyakan pilihan aku memuaskan hati dorg.

Ingat mse aku balik dari skola. Ayah aku bawak aku pegi tgk brg2 nk smbut raya. Tapi disbbkan aku trlalu penat almaklumlah bulan puasa la katakan, aku trtidur dlm kreta. Bbrpa minit lpas tu aku trjaga. Nak smbung tidur balik da tak dpt lelap mata ni. Then, aku trdengar la mak aku ckp dgn adik aku time aku separuh sedar. Aku tak brpa dgr prbualan dorg tu tpi aku cuma ingat part yg paling best ni la..

"Adik, engineer ibu tgh buat ape?"
"Engineer ibu tgh tidur la.."
"Biarkan dia. Dia penat tu.."

Ee, bestnye! Hahaha! :D

p/s: Kalau hari2 mak aku sebut, tak ke makbul kan? Dpt aku jdi engineer deko2 ni. Uma mak aku pun msti cntik pnye lah! Hahaha! (terperasan pulak aku ni, hehehe..)


dugaan bulan mulia..

SALAM JUMAAT SEMUA!

Hari ni aku nak meluahkan perasaan aku yg da lama terpendam ni. Dugaan yg aku dpt dlm bulan Ramadhan ni. Huh! Fikirkan bulan puasa la aku bnyakkan bersabar. Sabar dila sabar! Haih, entahlah..

Susah jugak nk jaga hubungan persahabatan ni sbnarnya. Ade pasang surutnye. Kadang2 gaduh. Kadang2 elok je. Nak kena bertolak ansur. Lagi2 dlm bulan puasa mcm ni. Bnyak2 bersabar la nampaknye.

Bukan persahabatan org je. Perangai org bulan2 puasa ni pun lain mcm. Ade yg tetibe je angin. Ade lak yg tetibe je nk tengking2. Tak puasa ke ape tah. Ish3, pelik2. Yg penting aku teruskn sabar tu. Malas nk cari pasal. Jgn dtg tornado aku, hbis smua aku angin. Hehehe..

Aku selalu ingat pesan mak aku, "biar org buat hal dgn kita jngan kita buat hal dgn org". Tu kena selalu ingat. Semoga aku kuat la nak menghadap muka2 yg menyakitkan hati tu."Jangan benci2 kat org dila nnti hati kau rosak sbb bnyk sngt sakit hati.." Hahaha..

p/s: bulan2 mulia ni aku patut bersihkan hati aku daripada banyakkan membenci2 kat org. so, suka ke tak suka, layan je. lama2 suka la tu :)

sehari bersama LK :)

SALAM HARI SABTU! :)


Hari ni aku nak bercerita la sikit pasal peristiwa yang berlaku Isnin lpas (25 Julai 2011) dimana kita org, pelajar LK (Lukisan Kejuruteraan) menghadiri bengkel teknik menjawab soalan utk subjek tersebut.

Kita org pergi dari pagi smpai la ke petang. Bengkel tu diadakan di Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Ampuan Durah yg terletak di Sikamat, Seremban. Ramai pelajar dari sekolah2 dalam daerah Seremban turut serta menjayakan bengkel tu. Mcm2 ragam aku dpt tgk kat situ. Bila da kumpul ramai2 kat situ mcm yang korg tau la kan, berlakulah sesi "kenal mengenal". Haha :D

Aku sbnrnye tak tau nk crita mcm mana sbb mcm2 bnda baru aku bljar kat sana. But, nevermind. Aku just nk share bbrpa gambar utk korg tgk. Kat sini jugak aku share gmbr taiko2 klas aku yang boleh kata mmg terer dlm subjek ni okay. Enjoy :)



Muka tekun masing2 dengar penerangan daripada penceramah. Izzatul je kantoi, Haha..


Sekarang aku nk kenalkan korg dgn taiko2 LK 5 Sains 2..



Ni Alif. Tahap imagination dia ni mmg tinggi giler la. Aku pun tak dpt nk lawan, Haha.



Yang ni pulak Rashid. Otak dia ni giler2 tapi bila dpt result subjek ni, tabik la kat dia!!



Yang ni, Afiqah. Satu2nya pelajar perempuan klas aku yang mmg handal dlm subjek ni. FYI, hasil2 lukisan dia ni slalunya kemas dan cantik. Sdap mata aku tgk. :)



Lastly, Jason. Majoriti kerja2 dlm buku LK dia bnyk yg dia da siap. Entah mcm mana dia buat aku pun tak tahu. Imagination dia pun tinggi.

bercerita tentang Harry Potter :)

SALAM MALAM JUMAAT! :)

Hari ni aku nak bercerita pasal filem terbaru dan terakhir sekuel kegemaran ramai iaitu Harry Potter. Ramai yg da sedia maklum filem ni da ditayangkan di Malaysia semalam. Jadi aku pun ape lagi. Memainkan perananku utk melepaskan geram sbb tak dpt tgk filem ni lagi, hahaha!

Mana tak nye. Mmg aku geram giler la kan. Org lain dpt tgk tapi aku ni? Cuba menunggu dgn pnuh sabar je la jwbnye utk tgk filem ni. Aku sbnrnye suka tgk filem ni sbb filemnye best and satu lagi sbb ade yg ini..

Hal ni la sbnrnye yg buat aku tertarik dgn filem ni selain dari jalan ceritanya yg best.. Hehehe :)

Semalam mmg first day la tayangan perdana filem tu kan? Aku dikhabarkan yg filem tu mendapat kutipan yg banyak. Haha! Mmg syok bila dgr berita tu. Tapi, pada masa yg sama hati aku pun pnas jugak coz tak dpt tgk filem tu. For sure, mmg takkan dpt la sbb tahun ni da nak exam. Aiseh, tahan jugak keinginan tu.. :(

By the way, wlaupun aku tak dpt tgk filem tu, aku tetap dpt tatap posternye. Designnye nampak okay ckit dari part 1. So, kat sini aku sertakan gmbr poster filem Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 utk tatapan peminat2 setia sekuel Harry Potter ni okay. Enjoy..


HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS part 2 :)

teacher?


SALAM SEMUA!

Entri aku kali aku nk bercerita pasal pengalaman aku menjadi cikgu taska slma stu hari! Huhu.. Best mmg la best tapi kepenatannya jelas terserlah! Ahhh...

Tugas aku sbnrnya kena jdi escort budk2 tu utk lawatan taska tu ke sekitar KL. Haha! Escort! Ai, biasa lah. KL tu kan tmpt favourite aku so aku pun dgn rela hatinya menawarkan diri utk turut serta dlm aktiviti trsebut.

Pagi tu aku mmg berkobar2 la siap sedia utk ke taska trsebut. Excited giler la! Smpai2 je kat taska tu aku tgk bdak2 tu smuanya da ready utk pergi bersiar2. Ala, budk2. Tahu2 je la kan? Masa aku smpai cikgu2 kat taska tu tgh sibuk uruskan budk2 yg msih lgi blum siap. Jadi aku yg tak tau nk wat ape ni dduk dendiam n tgk je la gelagat dorg.

Suasana dlm taska tu bsing + bingit wo! Haha! Mula2 aku mm
g tak biasa. Ye la. Bsing sngat tpi bila da lama2, da terbiasa la. Budk2 taska tu lak, COMEL SANGAT2! Haih, naik geram aku jadinya.

Ni gambar my mum dgn budk2 comel dpn taska :)

Tapi kan, the best part is mse budk2 tu mkn kat KLCC. Best sbb ape? Buat prtama kalinya aku dpt title "TEACHER" dlm sejarah hidup aku. Haha! Korg dpt ke? Tak dpt kan? Huhuhu.. Kalau diikutkan aku mmg da penat hbis la time tu. Mana tak nye, dari pagi smpai petang. Berjalan je. Tpi bila dgr suara2 comel tu mintak tolong kat aku mcm ni..

"Teacher, nak ayam..."

"Teacher, nak kuah..."

"Teacher, nak air..."

Huh! Hilang penat aku hari tu. Melayan budk2 taska tu. Dipendekkan cerita, aku balik lmbat la hari tu. Mlm sudahnye baru aku balik. Balik2 je lpas settle ape yg ptut, aku tido. Mmg tak sedar diri la aku ckp. Tau2 je da Subuh. Hehe.. Tapi pengalaman ni mmg best sngt2. Takkan dpt aku lupakan dlm kenangan tahun 2011. Enjoy.. :)

siapa yang patut dipersalahkan?

SALAM PETANG JUMAAT UTK SEMUA! :)

Aku mmg benci nak ckp pasal hal ni. Tapi aku kena ckp jugak. Nak lepas masalah aku. Blog jugak yg jdi mangsa. Hehehe..

Hal yg sbnar2nye trjadi 2 hari lpas. Aku pun tak tau salah siapa. Salah aku atau dia. Bila fikir2 balik aku yg patut mintak maaf ke atau dia? Haih, betul2 letih..

Aku sbnrnye bkn yg jnis suka bnda2 yg boleh mnjadi punca selisih faham mcm ni. Tapi bila aku cuba elak, msti trjdi. Mcm mna aku nk buat? Aku tak boleh la ulas lanjut ape yg mnyebabkan masalah tu brlaku. Mmg da nmpk sngt la oleh kwn2 trdekat psal prselisihan fham yg brlaku antara aku dgn dia. Bila org tnye aku, aku hnya boleh senyum saja. Malas nk mengulas2 cite. Nnti buruk padahnye..
Jadi disini, siapa yg patut dipersalahkan???

p/s : kalaulah blog ni boleh berckap, msti dia bosan dgr masalah yg aku citer ni. Mana tak nye, asyik berselisih faham je dgn kwn.. :(

Happy Father's Day Ayah!


HAPPY FATHER'S DAY!

Hari ni hari bapa. Sambutan hari bapa tahun ni sederhana sikit la bg kluarga aku. Mak aku just msak yg special ann mkn sma2. Mcm tahun lpas, beli hadiah then bagi kat ayah aku.

Klau cakap psal pengorbanan, ayah kita juga lakukan pengorbanan. Kira kedua-dua ibu bapa kita tu ada buat pengorbanan. Mcm ibu, dorg melahirkan kita dan membesarkan kita tnpa rsa jemu. Ayah pulak berkorban utk mncari rezeki bagi menyara kita sekeluarga.

So, hargailah pengorbanan yg ayah kita lakukan dan sayangilah mereka selagi mereka ada..


cuti, cuti dan cuti..

Haih, bosannye bila cuti ni. Bosan sbb ape? Bosan sbb tak dpt pegi mana2. Nak pegi brcuti pun tak dpt. Masa ni rsa singkat sngt2. Tapi tak pe. Lpas exam nnti aku ade brbulan2 utk pegi brcuti. Yeay! nak pegi mana ea? Hahaha. Of course la I nak ke utara dulu. Huhuhu..

Brcuti kat utara tanah air mmg best. Sbbnye aku da prnah pegi sana. Aku kata best sbb ibu aku slalu cite kat aku pengalaman dia duduk kat sana dulu. Dia kata kat sana mmg best. Nak tau best ke tak, aku kena tnggu la lpas hbis exam ni.

Bila da diumpan dgn cite brcuti2 ni aku pun tnye la ayah aku. Agak2 Terengganu tu best tak tmpatnye. Ayah aku kata best kena pulak kat pulau2 peranginan yg ade kat negeri tu. Tapi bgi aku Terengganu tu best sbb ade banyak keropok lekor! Argghh! boleh giler kejap aku kalau cite pasal keropok lekor ni. Mcm mana tak giler sbb aku ni suka sngt2 kat keropok lekor. Huhuhu..

Mak cik aku pun plan nak pegi brcuti. Dia ckap dia cuma tnggu msa je. Kalau ayah aku free, set time and pegi la sama2. Teringat la pulak msa aku pegi Langkawi dgn mak cik aku. Huhu. Mmg best sgt2 time tu. Rsa nak dok lama2 je kat situ.

Aku pulak plan nak pegi Genting. Haha! Mcm tak pernah pegi je kan? Bukan tak pernah pegi. Aku da pernah pegi tapi suasana kat Genting tu yg meriah buat aku rsa nak pegi lgi kat sana. Dgn cuaca yg sejuk tu. Grrr~ nak jugak! Hehehe..

Ah sudah! Plan bagai nak rak tapi msa cutinye belum lagi. Jauh lagi perjalanan tu. Nak tnggu cuti minggu trakhir bulan Disember pun lmbat lagi. Haih. sedihnyer! Tapi tak pe. Aku kena brjuang dulu utk msa dpan aku ni. Bila da settle, nak pegi mana pun pegi la. Jnji bnda pnting tu kena bgi prhatian yg lebih lagi. Yeah! :)

p/s: Dhilla da mula mengarut bnda2 tak sepatutnye. So, watch out la. Hehehe..

Jln2 hjung minggu vs balik kampung :)

Hari ni rse seronok sgt2 sbb dapat cuci mata! (bkn stkt cuci mata tpi cuci mulut skli sbb dpt rsa mcm2 mkanan hri ni ) huhu. Mana tak nye spnjg minggu prtma cuti ni asyik terperap kat uma jer. Bosan seh! So hari ni program prtma aku dgn family ialah pergi City Park..

Ada dlm stu jam kat sana kita org balik. Balik tu pergi la breakfast. Then pergi shopping2 brng2 utk ubahsuai hall uma relative aku. Kat sini aku tunjukkn bakat aku sbg bakal pereka hiasan dalaman dgn memberi pendapat tntg wrna cat yg ssuai utk hall tu. Hehehe..

Lepas da pilih cat tu kita org balik la uma. Smpai je kat uma, aku dgn mkcik aku pakat lah nk balik kampung dkt Kuala Pilah. Balik la time tu jugak. Rasa berkobar2 je sbb da lama tak balik sana. Dgn harapan konon dpt la mandi kat sungai area2 kampung aku tu.

Setengah jam kmudian kita org smpai la kat Ulu Bendul. Plan brtukar kpd mkn2 kat kedai mkn yg popular gak la kt Pilah tu. Mkn la mee rojak dgn minum cendol. Nyum2. Lpas rindu kat 2 bnda pnting yg aku msti akan cari bila balik Pilah tu. Huhu..

Prjalanan kmudian diteruskan ke kmpung aku. Beberapa minit kmudian smpai la kt kmpung tu. Ayh aku bwk lalu kat kwsan empangan tmpt dia mndi msa kcil2 dulu. Tujuan aku lpas balik jenguk kmpung tu aku nk jadi budak kmpung la. Mandi kat empangan air tu. Pergh!! Best giler la sbb air da la sjuk lpas tu dkt dgn kwasan swah padi lak tu. Berbaloi2.. :D

Tapi plan tu trpksa ditukr. Khabarnye mndi kt situ bdn akn gtal2 so aku mndi je kt kmpung. Air lgi lah sjuk! Segar kjap rse bdan ni. Rse nk brendam lama2 je dlm kolah tu. Huh! Sejukkkk!!

Wlaupn aku rse penat sgt2 hri ni sbb brjalan dr pg smpai mlm, tp aku rsa puas! puas sbb dpt rsa suasana jdi budk kmpung wlaupn dlm msa stu hri. Mgkin sbb gaya hidup aku yg urban mmbataskn aku mrsai pngalaman mcm ni. Jdi, pengalaman ni aku takkan lupakan smpai bila2.

kegeraman yg tak dpt dibendung

SELAMAT TENGAH MALAM AND HAPPY HOLIDAYS! haha :D

(Entri merepek aku kali ni :b)

Haih, geramnye! Holidays da start. Tapi bg aku holidays kali ni tak bgi apa2 feel pun kt aku. Rse mcm takde holidays. 2 minggu ade klas. Sedihnyerr. Tpi tak pe, lpas ni aku tbus balik holidays aku. hahahahahahaha (gelak jahat).

Org lain sdap2 dpt brcuti sakan. Bangun lambat time2 cuti ni. (bgi aku tak de istilah bangun lambat sbb.... :D) Aku agak time2 cuti ni lah ramai kengkawan cuba mem'besar'kan badan. Confirm pnye la! Tgk je la bila jmpe balik naik cuti ni nanti. Msti kembang2 pnye. Hihihihi..

Hey! Ape aku nk buat cuti ni ek? Da la cuti de bbrapa hari je baki utk aku. Nk balik kampung??? Hahaha.. Nk holidays?? Lagi la kirim salam. Takkan dpt pnye.. :(

Geram3! Kot ade dvd bru2 kat uma best la jugak. HP7 ke Eclipse ke. Layan gak time cuti2 ni. Nk online bosan giler ngadap bnde sama tiap2 hari. Alahai, ape la aku nk buat....

Mesti korg bosan bce entri aku kali ni. Mmg bosan pun sbb aku ygb tulis ni pun da rse bosan tak tau nk cter ape lgi. Haha! (bnyknye aku gelak mlm2 ni). Oklah, aku nk brhnti merepek stkat ni. Klau lebih2 karang parah pulak. So, nite all! :) zzzzzzzzz~

p/s: Entri ini ditulis dalam keadaan bosan + mengantuk (ape yg aku merepek ni ek?) haha! chill je.. :)

french fries week



tada! hehe.. disebabkan aku tak lalu nak mkn minggu lpas jdi bermulalah minggu kentang goreng kat rumah aku. Beli then simpan dlm fridge. Lapar je goreng. Huhu.. tapi kenyang la bgi aku. Mungkin sbb aku da terbiasa tak mkn nasi. Kentang goreng pun jadikkk...

Ni sikit je. Banyak lagi yg aku mkn. Nugget, meatballs, sausage n mcm2 lagi. Tapi gmbr2 tu aku tak msukkn lagi la. Mls nk msuk. Hehehe.. Ni la mknan yg aku mkn if aku lpar n tak de bnde nk mkn.. huhuhu~

sayang ibu selamanya..



Utk entri kali ni aku nk ucapkan Happy Mother's Day to my mum. I love you till the end of my life.

Tahun ni celebration tak sebest tahun lepas. Mungkin sbb msing2 sibuk dgn urusan yg prlu diselesaikan hari ni. So, trsa sikit la kelainan bila disambut dgn ala kadar je. Tpi ape yg pnting....

"Hari ni ibu saya tak ke dapur sbb saya yang take over dapur tu!"

Masak pun ala kadar gak. Kira smuanya ala kadar la hari ni. Haih! Sedih jugak sbb tak celebrate mcm tahun lpas. Tahun ni tak smpat plan2 apa2 utk Hari Ibu.

Ape yg aku harap utk Hari Ibu tahun depan ialah celebration yg boleh buat ibu aku happy dan ingat smpai bila2 :)

Happy Birthday Puan Norlelawati! :)

Surprise! Ini dia! Haha..

Semalam birthday Cikgu Lela. Cikgu Lukisan Kejuruteraan aku. Birthday dia dismbut dgn meriah oleh akak2 and abg2 5SC2 brsama2 dgn adik2 3G. Bygkanlah sekali 54 org pelajar dlm satu bengkel LK tu. Padat2..

(Gambar seterusnya ade kat bawah. Sorry, post kali ni pnjg! hehe)

Sprti yg aku plan. Mmg birthday dy aku nk smbut. Bincang dgn dak2 sklas dorg setuju. Then, aku fkir2 utk combine dgn student 3G coz Cikgu Lela ni cikgu Sains dorg. Bincang pnye bincang dorg setuju nk combine.

Sprti yg dirancang, pagi tu aku suruh salah sorg pelajar 3G, pjuk cikgu tu utk mengajar kat bengkel LK memandangkan cikgu tu ade klas dgn dak2 ni pgi tu and ade klas engineering dgn pelajar form 4 lpas tu. Mula2 cikgu nmpk keberatan. Tapi selepas dipujuk oleh Nasir, cikgu pun brsetuju dan memberikan kuncinya dkt pelajar trbabit. Dak2 form 5 pun pe lagi, angkut smua brg2 jamuan bwa naik bengkel tanpa diketahui oleh Cikgu Lela ni..

Lpas je perhimpunan tu, dak2 ni naik. Dlm kdaan kelam kabutnye aku suruh dak2 form 5 ni menyorok dlm stor bilik LK tu. Tutup pintu ramai2 mnyempit dlm stu bilik tu. Ready dgn birthday cake. Selepas beberapa minit, trdgrlah suara dak2 ni msuk brsama2 dgn Cikgu Lela..
Dak2 ni ucap la selamat pagi dan baca doa sebelum belajar..

Selesai je bacaan doa, Cikgu Lela pun mula brkata2. Tapi belum smpat dia habiskan kata2 dia, tiba2..

"Happy Birthday Cikgu"
"Happy Birthday Cikgu"
"Happy Birthday Cikgu Lela..."
"Happy Birthday Cikgu.."

Habis je lagu Happy Birthday, lagu lain pulak yg brsambung..
Tapi secara keseluruhannya, party tu brjalan lancar and cikgu nmpk happy sgt2! hehe..

Kat sini aku ade post sdikit gmbr smpena party tu utk tatapan korg..


Wajah terkejut Cikgu Lela..



Cpt tiup lilin tu cikgu. Kitorg da tak sbr nk mkn kek ni.. :)



Bacaan doa oleh Syafiq..



Birthday cake..



Sebelum acara potong kek tu brlangsung, kitorg tanya dkt cikgu ape impian dia smpena birthday kali ni. Impian dia ialah dia nk kitorg brjaya dlm exam tahun ni. Utk student LK, dia nak A dlm LK..

So, utk cikgu. Kitorg akan cuba yg trbaik utk dptkan A tu cikgu. Insyaallah..

happy birthday sweetheart! :)



This is it! haha..

Ni yg aku nk citer ni..

Smlm birthday my sweetheart! I love my sweetheart! hehe. Oleh sebab syg pnye psl, aku sanggup la bergegas ke kedai kek lpas je hbis klas smlm. Penat mmg penat tpi kire brbaloi coz dpt smbut birthday my sweetheart. My sweetheart is my Mum and my Dad. Disebabkan birthday dorg dkt2 and dlm bulan yg sama so, aku smbutlah sekali. Aku smbut birthday parents aku dlm kdaan santai dgn suasana yg private. Kire smbut stu family je la. Tak de gangguan and tak de kebisingan.. hehe :)

Tapi, mmg puas smbut birthday serentak ni. Satu sebabnya duit aku dpt dijimatkan! hehe. Msti korg kata aku ni kedekut kan? hehe.. Ye la, bulan ni ramai yg smbut birthday so aku kena pndai brjimat.. huhuhu.. mmg kena la dgn pepatah "berjimat cermat amalan mulia.." betul ke?? huhu..

Anyway, tu je yg aku dpt share. Lain2 story aku update lgi..

aku pasti akan merindui saat ini..

Bila duduk2 dgn budak2 sekelas aku, msti aku terfkir tntg prkara ni. Skrg da bulan April. That's mean kita org cuma ada 7 bulan lagi nak brsama2 mcm satu family. Lpas tu msing2 bawa haluan sendiri. Tak de masa nk bergurau sama2, cerita masalah sama2, and kutuk mngutuk sesama sendiri. Haih, sedihnye!

Aku rindu saat2 mcm ni nnti. Entah bila dpt jdi mcm ni balik..

Time ni mse kita org ade subjek Engineering

Bila smua keje da settle, msing2 ambik port nk snap pics..


Gmbr yg paling sweet aku rse iaitu gmbr dgn Cikgu Lela..



Gmbr2 ni kita org ambik time subjek Engineering ni la. Huh! Bila tgk balik, gler sdih aku. Ye la kan, da elok sama2 tbe2 je brpisah. Btul la org ckp yg..

"Kenangan yang paling indah sekali adalah kenangan di zaman persekolahan.."

Utk korg..

Aku cuma boleh ckp yg aku syg korg sgt2! Kita da mcm stu family je. Sama2 susah. Sama2 senang and sama2 suka buat cikgu geram dgn perangai kita semua. Susah nk dpt kwn2 mcm korg. Walaupun korg kdg2 suka wat aku geram stu hari suntuk, tpi jauh di sudut hati aku, aku sikit tak ambik pusing kata2 korg tu. Dan aku pasti akan rindu saat2 mcm ni lagi!

the terrible's week!

Minggu ni minggu paling teruk bagi aku! Mcm2 masalah timbul. Khabar angin palsu lah, pakej yg tak brpa lengkap lah, result lari lah n mcm2 lah! huh! stres giler. Hari2 mcm ni boleh darah tinggi aku dibuatnya. Kepala sakit coz keje banyak. Mana nak study lagi. Apa aku nak buat nih??

Huh! Hati ni trsa mcm nk lari jauh je. Nak relax kan otak ni. Nak balik kampung tu idea yg bernas! Coz kampung aku dkt dng laut! hehe.. Alang2 balik kampung, rewang tepi laut la nmpknye. Tapi boleh ke aku balik kampung dlm tempoh yg aku rasa tak cukup ni? Alahai..

Mcm mana aku nk cover balik smua tajuk subjek aku? Nak kjar masa bnyk2 ni. Agama nk kukuhkan, Kimia nk kne fhm konsep btul2. Sejarah nk kne hafal. Nmpknye tdur lewat la aku sbb nk khatmkan bab2 tu smua....

the truth is..

Aku nk luahkan ape yg aku pendam slma ni. Cewahh! hehe taklah. Aku just nk share yg skrg ni aku tgk kat fb rmai yg da tukr relationship status kpd 'in a relationship' . waaa! hehe . tpi aku rse buat masa skrg ni aku mls nk fkir bnda2 ni. Bkn ape, bnda tu boleh dicari kemudian tpi msa dpan? boleh ke cari kemudian hari?? absolutely not right?!

Aku saja2 tulis entri ni utk meluahkan isi hati aku. Aku cuma nak berikan perhatian lebih utk plan msa dpan aku. Aku tak nak rosakkan msa dpan aku. Andai kata la klau cintan cintun skrg? bila gduh ngan bf, da tak boleh nk study. Asyik terfikir kat bf je. Study pun tah hape2 la dan bnda ni sdikit sbnyk bg impak kat future kita. Is it right? Klau yg reti bahagi2kan tu kire untunglah tpi klau yg tak? mcm mana kan? Hope so it didn't happens in my life!

Aku ni pun cm org lain gak. Adatla bnda2 ni wjud dlm hdup kita but aku tak nk bnda2 ni gnggu usaha aku nk cpai cita2 n impian aku. Mungkin kata2 aku ni akn melukakan hati org but ini yg aku nk sbnrnye. Kebebasan utk mencorakkan hidup aku tnpa aku prlu rasa disekat oleh org2 sekeliling except my family. Aku selalu pegang kata2 mak aq. Sikit pun tak prnh lupa.

rindu tahap melampau ke?

Haha! jgn terkejut. Ni tak de kaitan ngan sape2 k. FYI, my heart just belong to my family . ade pkwe ke tak? sengsara la sape yg dpt aku ni nanti. hahahaha! hehe. Aku just nk meluahkan isi hati aku ni yg aku rindu sgt2 dkt my lovely Najieha Lips Ice!


Eee! rindu gler kat Jiha. Lama tak jumpa kau. Nak mcg buang kredit. Nak jumpa pun susah coz kau kerja. Holidays ni mybe kita tak balik kut! Tpi entahlah. Kau pun makin sibuk je. Hari tu jumpa kau sakit. Aku pun rse boring sgt2. Selalu kau yg bnyk brcakap and bila kau sakit hri tu, diam je. I mean sunyi la. Huh! Hope bila free nanti or next holidays, kita boleh gather dgn Qima sekali. Time tu kau boleh belanja Ice blog or keropok lekor kat pasar malam tepi pntai tuu.. hehehe. Anyway, aku rindu suasana kat uma Pn. Norlia tu! :)

2 minit yang lalu..

Tadi aku baca blog akak Tiqah and dia bercerita tentang ape yg berlaku sekaragng. Tentang musibah yg menimpa Jepun. Sedih sgt takut pun ade. Tgk gmbr pun da ckup meggerunkan apatah lagi membayangkannya.

Lepas tu aku buka plak blog Suri. Post yg sama iaitu tentang kejadian itu lah. Gambar2 yg disertakan pun cukup menakutkan aku. Hehe. Terdiam jugak la aku bace dua2 blog tdi. Huh! banyak2 berdoa mintak negara dijauhkan dari segala musibah dan bencana. Dan didoakan juga penduduk Jepun tu dalam keadaan selamat. Aminn...

tentang The Amusing Race!

Pagi tadi aku buka lah satu channel tv ni. Tgk cerita ni..

THE AMUSING RACE

Kelakar betul dorg berempat ni. Episod hari ni dorg g Pulau Pangkor. Aku tgk da lain da pulau tu. Tgk la jugak Baki, Rickman dgn Zhi Xiang membuli Ah Wind! hehehe. Kesiannnn..

Aku paling suka tgk cite ni lah tiap2 pagi Sabtu. Kalau tak tgk rse miss plak. Anyway, aku suggest kat korg utk tgk cite kat 8tv klau nk happy2 wktu pagi ok!


versi ini lebih best! :)

nak beli ke tak nak?


Tadi aku kuar g term. Then, msuk kdai buku. Usha2 la brg kat situ. Mula2 g kat bhgian album international. Nak cari album baru Paramore yg Brand New Eyes tu. Sbb lgu2 diorg best!



Cari punya cari tak jumpa. Aku jalan pula ke bhagian lain. Then, jumpa lah buku the world bestseller tu. Buku pe lagi buku Twilight la. Best!




Aku capai la buku ni. Pusing je belakang. Fuhh! mak oi. Harga boleh tahan la..
Then, aku capai lak buku ni..




Yang ni pun sama dgn yg first tu. Tgk bajet, aku letak balik buku ni.
Lepas tu aku ambik plak buku yg ketiga..




Dlm hati aku berkata..

"sama je harga nye..."

Aku pun capai lah yg terakhir lak. Dgn harapan hrga buku ni dpt memuaskan hati aku.



Namun malangnya! masih jugak sama! ohhhh.. cancel la jwbnya. Alamatnya tggu lain kali je la. Bila duit da tebal dlm poket baru dpt beli. Ngeh3~




happy birthday dhilla!

Last Tuesday is my birthday. Birthday aku ni kira permulaan kpd birthday family aku yg seterusnya dan aku akhirnya! aku sudah mencapai usia _ _ tahun! yeah! terima kasih kpd siapa2 yg wish my birthday on Tuesday lalu. Aku rasa happy coz dpt hadiah drpd family aku n ade la jugk dr kwn2. Yang tak tahan dpt perfume! thanks sgt2 kpd yg bg perfume tu! jeng3. wat gempak sikit cite kan. Hari tu celebrate di rumah je. Almaklumlah ayah aku baru je balik dari Langkawi n mungkin penat tak habis so celebrate di rumah je. Seronok sgt! hehe. tapi yg tak syoknya sbb umur da brtmbah daaa...

Nak tnjuk rupa perfume tu tak dpt coz tak snap pics lagi. Jadi aku tnjuk la jnis perfume yg aku dpt tu.. So sweet!


twilight punya pasal..

Huh! letih aku hari ni. Nak cari template twilight bukan main susah. Kepala otak aku lak serabut. Cari punya cari tak jumpa. Kalau jumpa pun ckit tak sesuai dgn taste aku. Last2 aku pilih je template yg ni. Habis cite. Tadi lak, aku smpat menyakat ikmal ngan ayang kat fb. Hehe. (kalau ayang trbaca entri yg aku tulis ni, sorry k! cpe suruh offline awal sgt..) Puas dpt kenakan korg.

Hari ni jugak macam2 bnda jdi. Tghri tdi aku msak dlm kdaan tak dpt mrsa ape2 pun sbb selsema! Hehe. Nseb baik sdap. Ptg tdi lak karaoke ngan my mum smpai pkul 6ptg. Nah! hambikk.. Letih la jugak. Pastu aku buat drawing. Pening kepala aku nak imagine binaan tu. Mcm mana nk buat nih. Kena mintak tolong Pn. Lela la nmpknye esok..

Cite seterusnya, sal bekas adik angkat aku. Dia msih lgi ingt kat aku. Wish birthday kat aku walaupun belum masanya lagi. Herm, entahlah. Aku pun tak tau nak ckp pe sal dia. Da empty da. Aku da letih nk fkir cite lama. Skrg bia aku happy sendiri. Aku akan pastikan tak de cpe kacau mood aku hari ni. Happy always..

kisah hari ni..

Hujung minggu kali ni aku tgk cite Harry Potter lak. Tapi siri yg ke-5. Pagi2 lagi aku da bukak cite ni. Dlm pkul 8 pagi. Sambil aku tgk cite ni aku basuh la baju. Huhu. Tu la tabiatnya. Hujung minggu je pasang dvd or vcd. Tgk sorg2 la. Layan gitu2 je la. Kalau diikutkan aku da leh hafal bab mana dorg akan berlawan2 n mcm2 lagi la.

HARRY POTTER AND THE ORDER OF THE PHOENIX

Tapi kalau tgk poster ni mmg la brkaitan dgn cite ni kan? Aku sedih gak sbb tak brkesempatan utk tgk siri 6 dan 7 disebabkan tak de peluang utk tgk. Dgr je cite drpd kwn2 aku yg hard fans dgn Harry Potter. Best je dgr. Tapi apakan daya, aku cuma mampu mendengar. Hehe. Jadi, aku skrg mncari masa yg sesuai utk tgk siri 6 dan 7 tu la. Masih lagi mencari dan mencari dan mencari... Hehe..

I can survive like this lyrics!


First I was afraid
I was petrified
Kept thinking I could never live
without you by my side
But I spent so many nights
thinking how you did me wrong
I grew strong
I learned how to carry on
and so you're back
from outer space
I just walked in to find you here
with that sad look upon your face
I should have changed my stupid lock
I should have made you leave your key
If I had known for just one second
you'd be back to bother me

Go on now go walk out the door
just turn around now
'cause you're not welcome anymore
weren't you the one who tried to hurt me with goodbye
you think I'd crumble
you think I'd lay down and die
Oh no, not I
I will survive
as long as i know how to love
I know I will stay alive
I've got all my life to live
I've got all my love to give
and I'll survive
I will survive

It took all the strength I had
not to fall apart
kept trying hard to mend
the pieces of my broken heart
and I spent oh so many nights
just feeling sorry for myself
I used to cry
Now I hold my head up high
and you see me
somebody new
I'm not that chained up little person
still in love with you
and so you felt like dropping in
and just expect me to be free
now I'm saving all my loving
for someone who's loving me

all about Thank You!

Selasa lepas aku berkesempatan utk tgk cite Thank You episod akhir. Sedih sgt. Tapi best! Msa mula2 aku tgk cite tu, rsa bse2 je la. Lama2 aku lyan cite tu, rsa syok pulak! hehe. Tgk pnye tgk smpai da bleh tafsir sndiri ending mcm mana. Tak sngka ending aku teka tu tepat! haha. Nk cite sal Thank You tu msti tak habis pnye la. So, aku just share dgn korg pelakon2nya dgn watak2 yg dorg bwa ok?..


Poster Drama Thank You


Suh Shin Ae sebagai Lee Bom



Gong Hyo Jin sebagai Lee Young Shin




Jang Hyuk sebagai Min Gi Suh



Shin Sung Rok sebagai Choi Suk Hyun

dipengaruh sepupu sendiri..

3 hari yg lpas aku spent time together dgn spupu aku. Masa tu aku tgh tgk drama korea Thank You la. On the same time jugk spupu aku baru on laptopnye. Tiba2 spupu aku tnye aku..

"Dilla! nk tgk cite korea tak?"

"Kejap lagi lah. Nk tgk Thank You dulu la.."

Spupu aku pun meneruskan aktiviti ber fb dia tu. Setengah jam kmudian cite tu da hbis. Aku pun tnya la balik ape yg spupu aku tnye tu..

"Akak tnye ape tdi?"

"Dilla nk tgk cite korea tak?"

"Cite ape tu? Best tak?"

"Cite 100 Days with Mr. Arrogant. Best! Nk tgk tak?"

" Herm, ok lah.."

Spupu aku tu pun cari lah cite korea tu dan pasang dgn tjuan nk bagi aku tgkla. Aku pun tgklah cite tu. Ternyata mmg best! huhu. Lpas tu aku pun ckp kat spupu aku..

"Ingatkan tak best la cite ni. Tak sngke best. Lagipun hero dia cute! hehe.."

"Tu la akak ckp tak nak caya. Best kan?"

"Best sgt! Hero n heroin dia secocok. Mmg puas hati la tgk cite tu.."

Jadi apa yg aku cuba nk smpaikan di sini ialah spupu aku dlm diam mempengaruhi aku supaya meminati drama atau filem korea! haha. But, realitinya I love it! Sungguh memeranjatkan! Lpas ni aku nak kena cari la cite korea yg lain utk tgk. Hehe. Di sini juga aku publish kan poster cite yg aku tgk tu utk tatapan korg..

100 Days with Mr. Arrogant

kehilangan... :(

Tanggal 27 Januari 2011, secara rasminya aku kehilangan salah seorng adik angkat aku. Yang mna stu aku tak perlu katakan tapi kehilangan dia benar2 menyentuh hati aku. Selama ni aku jaga dia mcm adik aku sendiri tapi last2 dia tinggalkan aku. Tapi aku kuat, aku tak de lah nangis ke ape ke. Aku cool je.. Ye la wat pe nak nangis utk bnda2 cmtu kan? Sebabnya masih lagi samar tapi dia trpksa tinggalkan aku juga. Entahlah.. nak ulas lebih lanjut aku tak tahu kan? Aku biarkan dia pergi jugak.. Siapalah aku nak halang keputusan yg dia buat kan?

p/s: utk adik akak, akak harap adik dpt bljar brsungguh2. Smua msalah tu ketepikan dulu and tumpukan pada hala tuju masa depan adik. Walaupun adik bukan lagi adik akak, adik ingatlah pesan akak tu. Peluang tu hanya sekali dan akak pun sedang berusaha demi masa dpan akak sndiri..

tentang Aina dan Fairuz..

Sambil duduk brsantai aku tringt kwan2 aku mse kcil2. Mereka tinggal tak tetap di kediaman yg mereka duduki tu. Hinggalah suatu saat mereka tinggalkan aku dan aku tinggalkan mereka..

Tringt cerita mak aku baru2 ni pasal Fairuz, kwn sepermainan aku kcil2 dlu. Tah kemana dia skrg ni. Dia brpisah dgn aku kira2 tahun 2000 la. Ingt lgi psal dia, bila pagi mula mnjelma, dia dtg rumah aku smata2 utk ajak aku main dgn dia. Dgn dia tak mandi tu dia dtg rumah aku n panggil aku. last2 mak aku kluar suruh dia balik mandi. Dia pun blik dan tak smpai stu jam, dia dtg blik rumah aku. haha. Kelakar pun ade. Bila ptg pulak, dia dtg dgn bsikal tyar tiga n msih lgi dgn tjuan yg sama. Ajak aku main. Tapi, smuanya brubah bila ayah aku beli rumah baru. Aku brpindah dari rumah lama ke rumah baru n tinggalkan dia disitu. Mse tu tak trsa sdih la sbb still lgi kcil n tak fhm ape2 lgi. Skrg, bila aku da dewasa aku da trptus hbungan dgn dia. Nak contact pun da tak tau mcm mana. Dgr kata dia pindah ke utara tapi tak tahu dimana. Skrg ni baru trsa pemergian dia.

Sama lah juga dgn Aina. Kwn aku mse aku drjah 4 dulu. Family dia menyewa dkt2 dgn rumah lama aku dan kmudian brpindah ke ibu kota. Ingt mse aku brkwan dgn dia dulu. Sama2 prgi mngaji n balik mngaji. Aina slalu takutkan aku dgn cerita hantu jepun. Dia akan gunakan rmbutnya yg pnjang tu utk mnyerupai hantu dan mngejar aku stu padang dpn rumah aku. Prgi skolah pun ktorg prgi sama2, rehat sama2. Dlm erti kata apa2 aktiviti ktorg lakukan brsama2. Tpi hjung tahun 2004 tu, dia trpksa pindah. Sdih jugk aku mse tu sbb bleh dikategorikan dia tu kwn rpat aku lah. Stiap senda tawa dia mnceriakan aku n dia ttap sahabat aku selamanya.

Jdi, usaha aku skrg nk menjejaki Aina dgn Fairuz tu. Tak tahu dimana but aku cuba utk mncari mereka. Aku harap aku dpt contact dorg balik n smbung hbungan yg da lama trputus tu.

After Midnight

Hari ni aku nak share dgn korg smua lagu yg aku suka.. Enjoy..

After midnight i shall kidnap you from the world
And I'll keep you in my room
Hush now my love and hold my hand
After midnight i shall take you to a place
Where no one else should know of
Hush now my love and hold my hand

You are exactly where you're supposed to be
And if they come for you
They would have to find me

Stay..
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only

After midnight
I shall stay awake
And if you chose to close your eyes now
Hush now my love
I'll watch you sleep

You are exactly where you're supposed to be
And if they come for you
They would have to find me

Stay..
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only

AFTER MIDNIGHT - Yuna

The Only Exception

Ni salah satu lagu favourite band aku, Paramore..

when i was younger i saw
my daddy cry
and curse at the wind
he broke his own heart
and I watched
as he tried to reassemble it
and my momma swore
that she would
never let herself forget
and that was the day that I promised
I'd never sing of love
if it does not exist

But Darlin...

you are the only exception
you are the only exception
you are the only exception
you are the only exception

maybe i know somewhere
deep in my soul
that love never lasts
and we've got to find other ways
to make it alone
keep a straight face
and i've always lived like this, keeping a comfortable distance
and up until now i had sworn to myself that I'm content with loneliness
because none of it was ever worth the risk

well you are the only exception
you are the only exception
you are the only exception
you are the only exception

i've got a tight grip on reality
but i can't let go of what's in front of me here
i know you're leaving in the morning when you wake up leave me with some kind of proof it's not a dream

oh oh oh

you are the only exception
you are the only exception
you are the only exception
you are the only exception

and I'm on my way to believing
oh and I'm on my way to believing

THE ONLY EXCEPTION - Paramore

Airplanes

Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars
I could really use a wish right now, wish right now, wish right now
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars
I could really use a wish right now, wish right now, wish right now

I could use a dream or a genie or a wish
To go back to a place much simpler than this
Cause after all the partyin' and smashin' and crashin'
And all the glitz and the glam and the fashion
And all the pandemonium and all the madness
There comes a time where you fade to the blackness
And when you're staring at that phone in your lap
And you hoping but them people never call you back

But that's just how the story unfolds
You get another hand soon after you fold
And when your plans unravel
And they sayin' what would you wish for
If you had one chance
So airplane airplane sorry I'm late
I'm on my way so don't close that gate
If I don't make that then I'll switch my flight
And I'll be right back at it by the end of the night

Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars
I could really use a wish right now, wish right now, wish right now
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars
I could really use a wish right now, wish right now, wish right now

Somebody take me back to the days
Before this was a job, before I got paid
Before it ever mattered what I had in my bank
Yeah back when I was tryin' to get into the subway
And back when I was rappin' for the hell of it
But now a days we rappin' to stay relevant
I'm guessin' that if we can make some wishes outta airplanes
Then maybe yo maybe I'll go back to the days

Before the politics that we call the rap game
And back when ain't nobody listened to my mix tape
And back before I tried to cover up my slang
But this is for the Cada, what's up Bobby Ray
So can I get a wish to end the politics
And get back to the music that started this s-ht
So here I stand and then again I say
I'm hopin' we can make some wishes outta airplanes


Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars
I could really use a wish right now, wish right now, wish right now
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars
I could really use a wish right now, wish right now, wish right now

I could really use a wish right now
oh oh oh oh
I could really use a wish right now
Like like like shooting stars
oh woah oh oh
I-i could really use a wish right now
A wish a wish right now

AIRPLANES - B.O.B featuring Hayley William