the terrible's week!

Minggu ni minggu paling teruk bagi aku! Mcm2 masalah timbul. Khabar angin palsu lah, pakej yg tak brpa lengkap lah, result lari lah n mcm2 lah! huh! stres giler. Hari2 mcm ni boleh darah tinggi aku dibuatnya. Kepala sakit coz keje banyak. Mana nak study lagi. Apa aku nak buat nih??

Huh! Hati ni trsa mcm nk lari jauh je. Nak relax kan otak ni. Nak balik kampung tu idea yg bernas! Coz kampung aku dkt dng laut! hehe.. Alang2 balik kampung, rewang tepi laut la nmpknye. Tapi boleh ke aku balik kampung dlm tempoh yg aku rasa tak cukup ni? Alahai..

Mcm mana aku nk cover balik smua tajuk subjek aku? Nak kjar masa bnyk2 ni. Agama nk kukuhkan, Kimia nk kne fhm konsep btul2. Sejarah nk kne hafal. Nmpknye tdur lewat la aku sbb nk khatmkan bab2 tu smua....

the truth is..

Aku nk luahkan ape yg aku pendam slma ni. Cewahh! hehe taklah. Aku just nk share yg skrg ni aku tgk kat fb rmai yg da tukr relationship status kpd 'in a relationship' . waaa! hehe . tpi aku rse buat masa skrg ni aku mls nk fkir bnda2 ni. Bkn ape, bnda tu boleh dicari kemudian tpi msa dpan? boleh ke cari kemudian hari?? absolutely not right?!

Aku saja2 tulis entri ni utk meluahkan isi hati aku. Aku cuma nak berikan perhatian lebih utk plan msa dpan aku. Aku tak nak rosakkan msa dpan aku. Andai kata la klau cintan cintun skrg? bila gduh ngan bf, da tak boleh nk study. Asyik terfikir kat bf je. Study pun tah hape2 la dan bnda ni sdikit sbnyk bg impak kat future kita. Is it right? Klau yg reti bahagi2kan tu kire untunglah tpi klau yg tak? mcm mana kan? Hope so it didn't happens in my life!

Aku ni pun cm org lain gak. Adatla bnda2 ni wjud dlm hdup kita but aku tak nk bnda2 ni gnggu usaha aku nk cpai cita2 n impian aku. Mungkin kata2 aku ni akn melukakan hati org but ini yg aku nk sbnrnye. Kebebasan utk mencorakkan hidup aku tnpa aku prlu rasa disekat oleh org2 sekeliling except my family. Aku selalu pegang kata2 mak aq. Sikit pun tak prnh lupa.

rindu tahap melampau ke?

Haha! jgn terkejut. Ni tak de kaitan ngan sape2 k. FYI, my heart just belong to my family . ade pkwe ke tak? sengsara la sape yg dpt aku ni nanti. hahahaha! hehe. Aku just nk meluahkan isi hati aku ni yg aku rindu sgt2 dkt my lovely Najieha Lips Ice!


Eee! rindu gler kat Jiha. Lama tak jumpa kau. Nak mcg buang kredit. Nak jumpa pun susah coz kau kerja. Holidays ni mybe kita tak balik kut! Tpi entahlah. Kau pun makin sibuk je. Hari tu jumpa kau sakit. Aku pun rse boring sgt2. Selalu kau yg bnyk brcakap and bila kau sakit hri tu, diam je. I mean sunyi la. Huh! Hope bila free nanti or next holidays, kita boleh gather dgn Qima sekali. Time tu kau boleh belanja Ice blog or keropok lekor kat pasar malam tepi pntai tuu.. hehehe. Anyway, aku rindu suasana kat uma Pn. Norlia tu! :)

2 minit yang lalu..

Tadi aku baca blog akak Tiqah and dia bercerita tentang ape yg berlaku sekaragng. Tentang musibah yg menimpa Jepun. Sedih sgt takut pun ade. Tgk gmbr pun da ckup meggerunkan apatah lagi membayangkannya.

Lepas tu aku buka plak blog Suri. Post yg sama iaitu tentang kejadian itu lah. Gambar2 yg disertakan pun cukup menakutkan aku. Hehe. Terdiam jugak la aku bace dua2 blog tdi. Huh! banyak2 berdoa mintak negara dijauhkan dari segala musibah dan bencana. Dan didoakan juga penduduk Jepun tu dalam keadaan selamat. Aminn...

tentang The Amusing Race!

Pagi tadi aku buka lah satu channel tv ni. Tgk cerita ni..

THE AMUSING RACE

Kelakar betul dorg berempat ni. Episod hari ni dorg g Pulau Pangkor. Aku tgk da lain da pulau tu. Tgk la jugak Baki, Rickman dgn Zhi Xiang membuli Ah Wind! hehehe. Kesiannnn..

Aku paling suka tgk cite ni lah tiap2 pagi Sabtu. Kalau tak tgk rse miss plak. Anyway, aku suggest kat korg utk tgk cite kat 8tv klau nk happy2 wktu pagi ok!


versi ini lebih best! :)

nak beli ke tak nak?


Tadi aku kuar g term. Then, msuk kdai buku. Usha2 la brg kat situ. Mula2 g kat bhgian album international. Nak cari album baru Paramore yg Brand New Eyes tu. Sbb lgu2 diorg best!



Cari punya cari tak jumpa. Aku jalan pula ke bhagian lain. Then, jumpa lah buku the world bestseller tu. Buku pe lagi buku Twilight la. Best!




Aku capai la buku ni. Pusing je belakang. Fuhh! mak oi. Harga boleh tahan la..
Then, aku capai lak buku ni..




Yang ni pun sama dgn yg first tu. Tgk bajet, aku letak balik buku ni.
Lepas tu aku ambik plak buku yg ketiga..




Dlm hati aku berkata..

"sama je harga nye..."

Aku pun capai lah yg terakhir lak. Dgn harapan hrga buku ni dpt memuaskan hati aku.



Namun malangnya! masih jugak sama! ohhhh.. cancel la jwbnya. Alamatnya tggu lain kali je la. Bila duit da tebal dlm poket baru dpt beli. Ngeh3~




happy birthday dhilla!

Last Tuesday is my birthday. Birthday aku ni kira permulaan kpd birthday family aku yg seterusnya dan aku akhirnya! aku sudah mencapai usia _ _ tahun! yeah! terima kasih kpd siapa2 yg wish my birthday on Tuesday lalu. Aku rasa happy coz dpt hadiah drpd family aku n ade la jugk dr kwn2. Yang tak tahan dpt perfume! thanks sgt2 kpd yg bg perfume tu! jeng3. wat gempak sikit cite kan. Hari tu celebrate di rumah je. Almaklumlah ayah aku baru je balik dari Langkawi n mungkin penat tak habis so celebrate di rumah je. Seronok sgt! hehe. tapi yg tak syoknya sbb umur da brtmbah daaa...

Nak tnjuk rupa perfume tu tak dpt coz tak snap pics lagi. Jadi aku tnjuk la jnis perfume yg aku dpt tu.. So sweet!