segalanya sudah bermula! :)

Assalamualaikum semua :)
Kecik2 lagi budak ni da pakai glasses kn? Rajin sgt dia baca buku. Tapi kita, ada ke yang rajin sgt baca buku mcm dia? Ada tu ada la, tapi tak ramai yang fans giler dgn buku, betul tak? hehehe.. ;)

Rasanya ada la berapa minggu aku tak update blog ni kan? Almaklumlah sibuk. Naik cuti ni jadual menjadi sangat sibuk dgn aktiviti2 yang diaturkan. Kita sebagai pelajar ni, kena take part la jugak kan? :)

Suasana pembelajaran kat sini so far memang berbeza mengikut subjek la. Ada yang best, ada yang baru start je mata da terkebil-kebil je pandang papan putih kat depan. Haish! Mana boleh jadi mcm tu kan? Kau boleh Dila! Malaysia Boleh kau pun boleh! Yang penting usaha..

Aku sebenarnya bukan apa, nak lepas la perasaan sikit. Kesiannya aku, elok2 belajar lukisan kejuruteraan tiba2 jadi student akaun. Heee! Atas keputusan aku jugak la. Akaun tak pe la jugak, ada basic sikit.

Masuk part ekonomi, mcm mana tu? Mikroekonomi pulak. Teringat2 je suara cikgu Ekonomi tanya soalan,

"Apakah yang dimaksudkan dengan mikroekonomi?"

Adehh, berubah mood ni kejap. Dah tergaru-garu kepala yang tak gatal tu sebab nak menjawab soalan kan? Tu la, siapa suruh tak ambil subjek ekonomi masa form 4 dulu, kan da tak ada basic.. padan la muka! Hehehe! So, aku kena la usaha mulai sekarang, untuk dapatkan apa yang aku impikan! :)


PERINGATAN UNTUK DIRI SENDIRI --> Nak capai pointer yang bagus untuk sem 1 ni, kena la berusaha bersungguh-sungguh! Rajin2 kan diri tu baca buku mcm budak kecik kat atas tu. You can do it Dila! :)